Strömavbrott

Igår hade vi årets första höststorm här och temperaturen föll drastiskt under dagen.
Tog en sväng med hundarna när jag kom hem efter jobbet, gav dem mat och småfixade lite här hemma.
 
Bosse hade varit på fastlandet hela dagen och skulle inte komma hem än på ett par timmar. Satt och gjorde lite inlämningsuppgifter till Trädgårdsutbildningen när huset blev mörkt och strömmen försvann.
Inte helt oväntat faktiskt, såsom det blåste.
 
Gick runt och tände ljus och dukade till middag. Bosse hade köpt grillad kyckling, bröd och ost med sig hem och till det ett glas vin eller två.
Satt och mös med vinden tjutande utanför husknuten och njöt av mat och dryck.
Mätta och belåtna slog vi oss ner i en varsin fåtölj och njöt av tystnaden som uppstår i ett hus i total avsaknad av elektriska apparater. Stearinljusens milda sken lade sig som bomull på själen och ett enormt lugn infann sig. Snusande hundar vid fötterna och en spinnande katt i knät.
 
Man tänker inte på hur mycket alla apparater man har låter egentligen, inte förrän de slutat låta.
Kylskåpet, värmepumpen, datorn, alla ljud som man är så van vid att man inte längre hör dem.
Nu fanns inget förutom helt naturliga ljud, husets knäppande och vindens röst.
Jag överdriver inte om jag säger att stressnivåerna i oss sjönk till en obefintlighet, man riktigt kände hur det rann bort. Inga måsten, bara vara, inga apparater som lägger an på tiden.
Började fundera på om det inte är dags att minimera antalet apparater man har omkring sig. Fast vissa av dem är ju faktiskt nödvändiga för att vardagen ska funka. 
Men det är inte nödvändigt att sätta på datorn eller tv:n så fort man kommer hem från jobbet, det kan man dra in på. Bryta vanan, tända ett ljus och känna lugn och frid.
 
Jag gillar strömavbrott just för det att det bidrar med ett lugn i tillvaron.
Strömmen var borta från 18,00 till någon gång runt två på natten, alldeles lagom : )

Så blev det september oxå

Uj ja. En fantastiskt september med nära på sommarvärme och strålande sol!
Lite extra skönt att så här års kunna sträcka ut sig på bryggan och njuta av lagom varma solstrålar.
 
Har jobbat deltid de senaste veckorna och fått mycket tid med hundarna. Men från nästa vecka är det full gas igen med ett helt nytt trädgårdsprojekt, ska bli skitkul!
Går just nu en utbildning i trädgårdsdesign för att få lite mer kött på benen och nya idéer och kunskaper.
 
Har haft hundarna mycket lösa här hemikring och gläds åt hur duktiga de är att hålla sig i närheten och komma på inkallning. (pepparpeppar)
Vet ju att om något vilt skulle dyka upp är det kört för inkallningen så det krävs ju att jag har koll på omgivningen innan jag släpper dem.
Njuter av att se dem springa fritt och verkligen sträcka ut för fullt, se glädjen glittra i deras ögon och allt bus de hittar på tillsammans. 
De har upptäckt att grannens nypon är nästan mogna och färdiga att äta upp, men de tar dem inte ännu. De ska tydligen mogna lite till innan man äter dem : )
Senaste veckan har Storm haft ont i sin "handled" igen så han har fått ta det lugnt i koppel, trist tycker han när Frey får springa lös.
En rolig effekt uppstår när Storm är i koppel och jag släpper Frey så han ska få springa.
Frey gasar iväg i sådär 15-20 meter, sedan upptäcker han att Storm inte är med och vänder tillbaka till oss. När han fattar att matte är trist och inte låter Storm springa övergår han till brottning i stället för racing. Och det är Storm gärna med på.
Han är väldigt följsam Frey, vill helst ha oss inom synhåll och jag har ganska stort förtroende för honom så länge det inte finns någon vilt i närheten, som sagt.
Gläder mig att han är så lyhörd fortfarande, han är ju ändå 2 1/2 år nu och skulle kunna ge sig iväg om han ville.
Får väl ge mig själv en klapp på axeln för en ganska lyckad inkallningsträning : )
 
Ska på helgvisit till Sandra & Co i slutet av oktober. Längtar så upp till jämtland och att få umgås en tid med "mitt" gäng <3  Var längesen vi sågs, det blir ju så med långa avstånd. Men desto roligare när man väl ses då.
 
Nu är det helg mina vänner och snart dags för fredagsöl på den lokala krogen.
Delar med mig av en av mina fina stockrosor.
Sköt om er :)
 
 

stormofrey.blogg.se

Livet med mina fantastiska polarhundar Storm, Frey och Samson. Glädje, tårar, lycka och sorg.

RSS 2.0