Så stolt!

Idag har mitt "mattehjärta" verkligen svämmat över av stolthet och kärlek.
Och dagens stora hjälte är utan tvekan Storm!
 
Jag älskar att ha hundkurser, att möta hundägare och dela med mig av mina kunskaper. Att träna och jobba med hundar och dess ägare är något som verkligen får mig att glöda av arbetsglädje.
 
Idag har jag haft en "alltmöjligtkurs" som kom att fokusera på hantering av hundmöten.
Redan tidigt funderade jag på att involvera Storm i kursen som demonstratör av olika övningar. Han har gjort det förr med bravur men innan jag mött deltagarna var jag osäker på hur kurshundarna skulle hantera hans närvaro.
 
Efter en ganska omfattande teorigenomgång bestämde jag mig ändå för att hämta Storm och låta honom vara min co-driver. Ett beslut som jag inte en enda sekund behövde ångra.
Han hanterade situationen på ett rent proffsigt sätt både när det gäller att bemöta de andra hundarna och att visa upp olika övningar. Han älskar alltså också att ha kurs och få hjälpa till.
Trots att det var så längesen han och jag agerade tillsammans på kurs föll han gladeligen in i rollen som instruktör.
Han visade tydligt och noggrant de övningar jag ville att han skulle visa och inte nog med det.
Han hanterade olika situationer med de andra hundarna som det värsta proffs och överträffade långt mina förväntningar på honom.
 
Då ska man veta att han själv långa perioder haft problem att möta andra hundar. 

Det är en obeskrivlig känsla när ens hund presterar långt över det man förväntar sig, vad det än gäller. Kärleken är bara total och samhörigheten överträffar det mesta.
Önskar att alla får glädjen att uppleva teamkänslan och hjärteglädjen som samarbetet med en älskad hund ger!
 
Nu var det inte bara Storm som var jätteduktig, kursdeltagarna var superduktiga och Frey, som under husses översyn, satt en bit bort och fick sig en nyttig dos passivitetsträning utan att så mycket som säga pip var också fantastiskt duktig.
 
Men dagens hjälte är världens bästa Storm <3
 

stormofrey.blogg.se

Livet med mina fantastiska polarhundar Frey och Samson och änglahund Storm. Glädje, tårar, lycka och sorg.

RSS 2.0