Total avsaknad....

....av snö....
Det lilla som fanns har nu regnat och smält bort. Inte roligt!
Vinterkängorna är undanstoppade och höstvarianten har fått återinträda i tjänst igen.
 
Kört lite cykel med Frey nu när det inte längre är för halt på vägen. Har gått sådär kan jag säga, han är inte alls lika på som han var innan han blev sjuk i  december, ofokuserad liksom. Men bitvis är han sitt gamla jag och går på jättefint, han har energi och styrka så det räcker, men viljan verkar inte riktigt finnas där.
Kör korta sträckor nu och försöker jobba fram dragglädjen igen.
 
Storm är bra i sin framtass igen och pigg och glad, men han förskonas från cykelturerna, han har egentligen aldrig gillat att dra cykel så nu med ålderns rätt slipper han. Jag hade ju hoppats på en snöig vinter så han och Frey kunde ta oss på några mysiga slädturer i fina spår. Man vet ju inte från vinter till vinter om Storm kommer kunna dra. Han är ju bara sju år men pga dålig avel så är hans kropp typ tio år och ibland är han lite stel och ibland går skadan i "handleden" upp. Men så är livet och hans tivs ändå med sitt liv och älskar våra långa turer i skogen, han vill aldrig gå hem utan ständig fortsätta vidare.
 
Resan till Sulviken är inplanerad, vi åker den 25:e och jag ser enormt mycket framemot det. Ska bli kul att se Frey dra med andra hundar, tror säkert att hans dragglädje vaknar till liv igen då. Förhoppningsvis hinner vi oxå köpa in en ny sele till Frey. Han har hittills bara en som han ärvt av Storm och den passar inte så jättebra. Sandra har ett ställe där hon brukar köpa selar till sina hundar och där man kan prova in en så den passar perfekt.
 
Hittade snödroppar idag och min vinterros har fått blomknoppar därute i rabatten.
Jag ger ändå inte riktigt upp hoppet om lite vinter, det har hänt förr att det dröjt ända till mars innan den gjort entré så det är det mitt hopp står till nu. Skulle sitta fint om kung Bore slagit till här hemma tills vi kommer hem från Sulviken.
 
Kram på er : )

stormofrey.blogg.se

Livet med mina fantastiska polarhundar Frey och Samson och änglahund Storm. Glädje, tårar, lycka och sorg.

RSS 2.0