Jul!!

Det är kvällen före julafton. Den där kvällen då man slår in julklappar, fixar Jansson och griljerar skinkan. Och ja, det gör förstås jag också, uppmuntrad av en liten flaska gott bubbel.
Julmusik på radion, tända ljus i huset, goda dofter.
Bara jag och hundarna och katten.

 

Julstress är inget som finns i min värld. Kan komma på mig själv med att nynna med i julmusiken på ICA eller i någon annan affär. Och tänk så gott ett leende kan göra stressade medmänniskor.
Nä julen är lugn och ro och mycket mys. Att vara med nära och kära, att ha mjukisbyxor på sig så det finns plats för all god julmat :) Att ha tid att göra det man tycker om, att fundera på vad som kommer hända nästa år? Vad man kommer att göra och hur man ska göra det?
Men än är det ”bara” jul och minst en vecka kvar till det nya året.
Så man kan luta sig tillbaka och bara vara en tid.

 

Själv längtar jag förstås efter snö och att det ska bli vinter. Här är det 7-10 grader varmt och liknar väl mer vår än vinter är jag rädd. Både skrämmande och irriterande. Vi har redan haft två helt misslyckade vintrar och jag står inte ut med tanken på en till!! Så är det bara.

 

Avbröt skrivandet en stund för en månskenspromenad med hundarna. Vi strosade runt och småpratade lite, månen lyste upp vår väg så ingen pannlampa behövdes. Gjorde ett litet besök på kyrkogården för att prata med en viss person en stund, hundarna var med och satt så fint bredvid mig. Du, jag tror faktiskt att du skulle gilla Storm och Frey…..

 

Nu är julskinkan klar att avsmakas och sedan kan man dra sig tillbaka med en bra bok och invänta tomten.

 

En riktigt God Jul önskar jag er alla mina kära vänner och ett fantastiskt Gott Nytt År!

 Grabbarna vid sin julstrumpa <3 
 

stormofrey.blogg.se

Livet med mina fantastiska polarhundar Frey och Samson och änglahund Storm. Glädje, tårar, lycka och sorg.

RSS 2.0